SLO | ENG

O nas

Podjetje

Podjetje ITEM je bilo ustanovljeno leta 1993 po osamosvojitvi Slovenije in osnovanju novega Urada RS za intelektualno lastnino.

Ustanovitelj podjetja ITEM je g. Andrej Vojir, univ. dipl. inž. elektronike, patentni zastopnik, ki ima več kot 30 let izkušenj na področju industrijske lastnine. Vodil je oddelek za industrijsko lastnino v podjetju ISKRA in sodeloval pri vzpostavljanju delovanja Urada RS za intelektualno lastnino.

Podjetje ITEM je kmalu postalo eno izmed vodilnih zastopniških pisarn za patente in znamke v Sloveniji, ki strankam nudi zastopanje in svetovanje na vseh področjih intelektualne lastnine (znamke, modeli, patenti, domene, carinski ukrepi, spori).

Svetovanje in zastopanje strank se razteza prek teritorija Slovenije na področje mednarodnih znamk in modelov pred Svetovno organizacijo za intelektualno lastnino (WIPO), znamk in modelov Skupnosti (Evropske znamke in modeli) pred Uradom za harmonizacijo notranjega trga (OHIM) ter evropskih patentov pred Uradom za evropske patente (EPI). S pomočjo sodelavcev v tujini zagotavljamo tudi storitve v jurisdikcijah Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Kosova in Albanije.