SLO | ENG

Novice in objave

 • ITEM uvrščen na prvo mesto v publikaciji WTR 1000 - The world's leading trademark professionals za leto 2015

  Z veseljem vas obveščamo, da nas je mednarodna multimedijska publikacija na področju blagovnih znamk WTR (World Trademark Review) uvrstila na prvo mesto med priporočenimi zastopniki na področju intelektualne lastnine v Sloveniji.

 • Gregor Maček je bil imenovan za namestnika predsednice sveta za reševanje sporov v zvezi z izumi zaposlenih

  Gregor Maček, direktor ITEM d.o.o., je bil imenovan za namestnika predsednika Poravnalnega sveta za reševanje sporov med delodajalci in delavci v zvezi z izumi, ustvarjenimi v času delovnega razmerja, za mandat v trajanju treh let.

 • Nagrada Evropski izumitelj leta 2015 – Najvišje evropsko odlikovanje za izumitelje z vsega sveta

  Že deseto leto zapored bosta Evropski patentni urad (EPU) in Evropska komisija podelila nagrado Evropski izumitelj leta. Rok za prijavo kandidature pri EPU je 10.10.2014. Lahko se prijavite sami ali pa vas predlaga Urad RS za intelektualno lastnino kot pristojni nacionalni urad. Nagrade se podeljujejo izumiteljem ali skupinam izumiteljev v petih kategorijah: industrija, manjša in srednja podjetja, raziskovalna dejavnost, življenjsko delo in izven-evropske države.

 • ITEM doniral računalniško opremo družinam v stiski

  Nedavno je naše podjetje sodelovalo v projektu »Računalniki za socialno ogrožene« društva »Duh časa«, ter doniralo računalniško opremo za družine v stiski. Skupaj z ostalimi prostovoljci smo zbrali 1000 računalnikov.

 • ITEM d.o.o. postal partner projekta »Mozaik podjetnih«

  »Mozaik podjetnih« je skupnost slovenskih obrtnikov in podjetnikov, ki s pomočjo obrtno-podjetniškega zborničnega sistema pridobivajo številne ugodnosti in popuste pri nakupu materiala in storitev izbranih partnerjev, območnih zbornic in članov »Mozaika podjetnih«. Kot partner tega projekta nudimo naše storitve članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

 • Grčija se je pridružila TMview

  Dne 11.11.2013 je del brezplačnega in javno dostopnega orodja za iskanje znamk TMview tudi grška baza nacionalnih znamk. S pristopom Grčije k TMview je končno omogočena poizvedba po znamkah, ki vključuje vse države članice EU.

 • Javni razpis Evropskega patentnega urada za nagrado Evropski izumitelj leta 2014

  Evropski patentni urad in Evropska komisija bosta tudi v letu 2014 podelila nagrado Evropski izumitelj leta. Rok za prijavo kandidature je 30.09.2013.

 • Hrvaška postala 28. država članica EU

  Včeraj je Hrvaška postala 28. država članica Evropske unije. To pomeni, da se je zaščita znamk in modelov Skupnosti od dne 1.7.2013 dne dalje avtomatično razširila tudi na ozemlje Hrvaške.

 • Vse najboljše za 20 let ITEM!

  V januarju smo praznovali 20. letnico obstoja naše pravne pisarne. Ta posebni dogodek smo praznovali v Kranjski gori, kjer smo se udeležili nočnega sankanja in večerje.

 • ITEM ponovno priporočen, kot ena vodilnih zastopniških pisarn v Sloveniji v publikaciji WTR 1000

  Z veseljem vas obveščamo, da nas je edina mednarodna multimedijska publikacija, na področju blagovnih znamk - WTR (World Trademark Review) ponovno – že tretjič zapored označila, kot eno najboljših zastopniških pisarn za blagovne znamke v Sloveniji. Prav tako so izpostavili direktorja Gregorja Mačka, kot najboljšega strokovnjaka na področju prava blagovnih znamk. Več si lahko preberete v izseku iz te publikacije spodaj.